• Trainingen op Vrijdagavond van 18:15 tot 19:15 uur
  • Voetbalschool Banzadeh
  • Op terrein van ONA'53

Frans Van Ernst

Trainer

 

Wageningen VOETBAL IS MIJN PASSIE.

 

Mijn naam is Frans van Ernst, geboren op 30 juli 1939.

Ik ben mijn actieve en sportieve loopbaan begonnen bij WAVV.  Daarna kwam ik terecht bij de toenmalige semiprofclub Wageningen.  Vanaf 1963 was ik daar vaste kracht als aanvallende middenvelder.

 

Naast voetbal had ik ook een baan als amanuensis bij Tropische cultuurtechniek van de LUW. (Nu WUR genoemd). Op mijn werk kreeg ik de mogelijkheid om de PBNA-cursus waterbouwkundig tekenaar te volgen. Omdat mijn studie veel tijd vergde besloot ik in 1970 te stoppen met voetbal bij de F.C. Wageningen.

In 1974 behaalde ik mijn diploma. Het voetbalbloed was al die tijd in mijn aderen gebleven en ik besloot een aantal cursussen te gaan volgen. In 1972 slaagde ik voor het vak ‘verzorger’ en  In 1979 slaagde ik voor het trainersdiploma.

Als trainer was ik o.a. werkzaam bij Redichem, de Musketiers en Blauw Geel. Tevens heb ik gescout voor de KNVB en later voor NEC.

Al snel nadat ik in het bezit was gekomen van het diploma ‘verzorger’, werd mij gevraagd om de verzorging bij ONA op me te nemen. Dit doe ik nu inmiddels al zo’n 40 jaar.

Naast verzorger bij de club was ik ook nog een lange tijd actief als jeugdtrainer en duizendpoot. Ook nu nog loop ik wekelijks op de velden en ben ik te vinden in de massage kamer.

Verder ben ik, samen met wat anderen, actief bezig met het begeleiden van de training voor de allerjongsten op de woensdagmiddag. Nu het eerste team van ONA haar competitiewedstrijden op de zaterdag speelt, ben ik ook leider geworden van een zondag ONA damesteam.

Op de maandagochtend en vrijdagochtend maak ik samen met een handvol oudgedienden het clubhuis en kleedkamers schoon en soms spring ik nog wel eens bij als hulp achter de bar, wanneer dit nodig is.

Ik heb dus nog steeds een actief clubleven en dat bevalt me nog steeds goed.